iklan1

Perhatian : Pelancar roket air dan CD powerpoint slide show boleh di tempah sekarang….Sila hubungi saya untuk maklumat harga dan penghantaran - 0137394353/azmi.jaaffar@yahoo.com.my *******Bermula 1/1/2017 harga pelancar adalah RM150 tidak termasuk kos penghantaran, harap maklum .....Tempahan untuk tahun 2017 dibuka sekarang....

Khamis, 27 Mei 2010

Roket Air - Roket Botol : Powerpoint slide show.

POWER POINT SLIDE SHOW INI TELAH SEDIA UNTUK DI MUAT TURUN, SILA BUAT PEMBAYARAN JIKA BERMINAT.- PROMOSI BULAN JUN 2010 (HARGA POWERPOINT SLIDE SHOW - RM20, PERCUMA 3 EBOOK.

Utk guru2 atau peminat2 roket air
Muat turun persembahan 'powerpoint' di bawah untuk mengetahui bagaimana membina roket air

Contoh:
Part 2 (new)/ Bahagian 2 (samb) terkini - 16 slide
selamat menghasilkan roket h2o anda sendiri...

Nota:
Anda hanya boleh memuat turun bahagian 2 shj secara percuma sbg contoh, bhg lain memerlukan sedikit sumbangan anda sebanyak RM20 (harga promosi bulan Jun 2010) bg mempertingkatkan laman blog ini, harap maklum.

Harga ini akan dinaikkan setelah powerpoint slide show ini berjaya di muat turun oleh 10 orang. Jadi bertindaklah sekarang untuk mendapatkan harga promosi ini.

Dengan RM20 tersebut anda bukan sahaja akan dapat memuat turun kseluruhan powerpoint slide show tetapi anda juga akan memperolehi 3 buah ebook(b. Inggeris) yang dikarang oleh pakar secara percuma // (for free) berkaitan dengan roket air iaitu:

1. Introduction to h2o rocket // Pengenalan kpd roket air ( 47 halaman / format pdf )
2. H2O rocket handbook // Buku nota roket air ( 137 halaman / format pdf)
3. Model Rocketry Technical manual (16 halaman / format pdf)

Powerpoint shows ini sesuai digunakan oleh guru2 penasihat kelab rekacipta/roket sekolah untuk perbengkelan kepada ahli kelab / pelajar2 tentang asas bagaimana menghasilkan roket H2O ataupun untuk persediaan pelajar2 kepada pertandingan teknologi pelancaran roket H2O. Terdapat lebih kurang 163 slide yang disertakan dengan gambar-gambar dan penerangan ringkas bagi setiap gambar.

Tajuk2 yang dibincangkan dalam power point slide show ini ialah seperti di bawah:

1. PENGENALAN
2. OBJEKTIF
3. KONSEP / TEORI
4. BAGAIMANA MEMBINA ROKET H2O
   a. PERALATAN
   b. MUNCUNG (NOSE CONE)
   c. BADAN
   d. SAYAP
   e. REKABENTUK ROKET SASARAN / JARAK JAUH
   f. ROKET PARACUT / PAYUNG TERJUN
   g. PELANCAR ROKET RINGKAS
5. LANGKAH2 KESELAMATAN
6. TIP UNTUK PERTANDINGAN (bahasa Inggeris)

Anda tidak perlu membazirkan masa menyediakan bahan dan hanya perlu download powerpoint show dan tayangkan kepada peserta. Powerpoint shows ini dibuat dengan menarik untuk memberi kefahaman kpd peserta2 yang langsung tiada asas kepada roket air. Anda juga akan memperolehi 3 buah ‘ebook’ (english) secara percuma berkaitan dengan roket h2o yang dihasilkan oleh pakar yang sudah lama membabitkan diri dengan ‘water rocket’. Buku ini tiada dijual dipasaran dan hanya boleh diperolehi dilaman blog ini sahaja.

SILA BUAT TEMPAHAN SEKARANG......

HUBUNGI SAYA UNTUK TEMPAHAN :

azmi j (013-7394353) // azmi.jaaffar@yahoo.com.my

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Pertanyaan anda akan dijawab..sila kembali semula ke blog ini